CKC Maassluis moet punten in Zeeland laten13/12/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

Edwin Sonneveld-fotografie

Op 9 december stond voor de korfballers van CKC de uitwedstrijd tegen Tjoba op het programma. ’s Avonds om 8 uur betraden de spelers en speelsters in Goes het speelveld. Tot op heden werd er pas één overwinning geboekt en om aansluiting te krijgen met de middenmoot zijn 2 punten meer dan welkom. Na een goede eerste helft kon CKC deze lijn echter niet doortrekken en moest de ploeg puntloos huiswaarts keren.

Maassluis kwam niet goed uit de startblokken en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan, alvorens Esther Fortuin iets terug kon doen. Na een aantal doelpunten over en weer en een tussenstand van 6-3 zette Maassluis een tussensprint in. Via doelpunten van Jari Sonneveld, Dennis van der Lee, Osayande Iyawe en Mark van der Vaart werd een voorsprong van 6-7 bereikt. Er werd weer over een weer gescoord, waarbij Maassluis uiteindelijk met een 9-10 voorsprong de rust in ging.

Na de rust zakte Maassluis wat in, speelde moeizaam en wist niet meer zo makkelijk de korf te vinden. Ook bij Tjoba verliep het niet gemakkelijk, maar de Zeeuwen wisten toch wat vaker de korf te raken. Tjoba scoorde 2 keer op rij, waarna Jari Sonneveld 11-11 aantekende. Tjoba nam het initiatief in handen en wist uit te lopen naar 14-11. Dit bleek een beslissend gaatje te zijn want Maassluis wist niet meer op gelijke hoogte te komen. De eindstand werd op 24-18 in het voordeel van Tjoba bepaald, helaas kon Maassluis de in de eerste helft opgebouwde voorsprong geen goed vervolg geven in de tweede helft.

Maassluis 2 wacht nog steeds op de eerste overwinning. Tegen KCC 5 was het spel wel beter dan de weken ervoor, maar KCC wist met 19-15 toch aan het langste eind te trekken. Maassluis A1 blijft ongeslagen en wist KVS A1 met 13-27 te verslaan.