Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

CKC Maassluis kan koploper Kinderdijk één helft bijbenen06/12/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

De korfballers van Maassluis speelden zaterdag in eigen huis een spannende, gelijk opgaande eerste helft tegen Kinderdijk. Helaas deed een doelpuntloze fase begin tweede helft de ploeg de das om en werd er met 15-23 verloren.

Mark van der Vaart opende score met een schot van afstand, waarna Kinderdijk direct antwoordde en een 1-2 voorsprong pakte. Het werd een eerste helft van stuivertje wisselen, waar nu eens Maassluis en dan weer Kinderdijk de leiding nam. Na zijn openingstreffer bleef Mark van der Vaart productief en scoorde nog eens vier keer. Met een kleine achterstand van 7-8 ging Maassluis de rust in. Aan het begin van de tweede helft maakte Sanne van der Leij de gelijkmaker, maar daarna ging het helaas mis voor Maassluis. Gedurende een lange periode lukte het scoren niet meer aan de kant van Maassluis, terwijl Kinderdijk er het ene na het andere doelpunt in prikte. Na een serie van acht doelpunten was het 8-16 geworden en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Naomi Linschoten doorbrak de droogte aan de zijde van Maassluis en liet de 9-16 aantekenen. Vanaf dat moment werd er om en om gescoord. Maassluis scoorde wel weer, maar kwam door het mee scoren van Kinderdijk niet dichterbij. Zo werd uiteindelijk een 15-23 eindstand bereikt.

Ook Maassluis 2 wist niet te winnen van Kinderdijk 2. De ploeg verloor met 13-18. De junioren van de A1 boekten tegen Weidevogels A1 wel een ruime 27-13 overwinning. Volgende week zaterdag staat er voor Maassluis 1 ‘s avonds een uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Tjoba uit Goes op het programma.

Algemene info: Henne Bloem (pc@ckcmaassluis.nl)

Bron: Edwin Sonneveld-fotografie