nieuwsoverzicht

CKC Maassluis geeft koploper moeilijke middag24/01/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

CKC Maassluis speelde zaterdag in eigen huis een prima pot tegen (mede)koploper Albatros. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar een korte doelpuntloze fase van Maassluis begin tweede helft deed de ploeg de das om. Het geroutineerde Albatros trok door en stelde de overwinning veilig.

Johan Pols – Polsus fotografie

Het begin van de wedstrijd was voor Maassluis. Strak verdedigend en rustig bouwend aan de aanval nam de ploeg een 3-0 voorsprong. Lang genieten van deze voorspong was er helaas niet bij, want al snel had Albatros de 3-3 laten aantekenen. Daarna ontspon zich een moeizaam potje met weinig doelpunten. Albatros ging met een magere oorsprong van 7-8 de rust in. Vlak na rust kwam Maassluis nog heel even gelijk, maar al gauw pakte Albatros een beslissend gaatje van 11-15. Maassluis kon in die periode even niet mee, maar pakte daarna de draad weer goed op. Het gat van 4 doelpunten werd echter helaas nooit kleiner dan 2 doelpunten. Wissels van enkele talentvolle junioren leverden wel de nodige doelpunten op, maar Albatros bleef net genoeg mee scoren om de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand 19-24.

Maassluis 2 trof koploper Albatros 2 en leek even af te gaan op een veegpartij. Gelukkig werd dat door hard werken voorkomen, maar Albatros bleef de betere en scherpere ploeg en gaf Maassluis met 13-25 het nakijken. De junioren die in de competitie fier bovenaan staan troffen in Dunas A1 de nummer laatst. Het klassenverschil was overduidelijk en werd benadrukt door de ruime einduitslag van 30-7.

Volgende week staan voor de selectie uitwedstrijden bij Merwede op het programma.