CKC Maassluis boekt overwinning tegen hekkensluiter08/02/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

Tegen hekkensluiter Juliana maakte CKC Maassluis geen fout en stuurde de ploeg uit Oud Gastel zonder punten naar huis.

Edwin Sonneveld – fotografie

De heenwedstrijd werd nipt met één doelpunt verschil gewonnen, dus het was zaak voor Maassluis om goed bij de les te blijven tegen de rode lantaarndrager uit de poule. In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en via scores over en weer werd er een tussenstand van 4-4 bereikt. Jari Sonneveld zorgde met 2 doelpunten op rij voor de eerste voorsprong in de wedstrijd, waarna Juliana nog even tegenstribbelde tot 6-5. CKC Maassluis wist daarna zevenmaal op rij te scoren en uit te lopen naar 13-5. Een iets mindere fase voor de rust waarin een aantal strafworpen werden gemist, zorgde ervoor dat Juliana nog een beetje kon aanhaken en terug kon komen tot een 13-8 ruststand.

Na de rust ging Juliana nog even door en reduceerde het gat tot 13-10, waarna Maassluis de draad van het doelpunten maken weer ging oppakken. Na een tussenstand van 20-12 waarbij de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was werd de eindstand op 25-19 bepaald. Topscorer was Esther Fortuin met 8 doelpunten. Met deze overwinning heeft Maassluis zich op de gedeelde vierde plaats op de ranglijst genesteld en een goede slag geslagen in de strijd om handhaving.

Maassluis 2 beleefde een goede wedstrijd tegen PKC 4 en beloonde zichzelf na een gelijk opgaande strijd met 2 punten door in de laatste minuten het hoofd koel te houden. Met 21-19 werd de eerste overwinning van het zaalseizoen binnengesleept.

Tegen concurrent KCR A1 was Maassluis A1 de bovenliggende partij en werd met 24-15 gewonnen, waardoor Maassluis A1 nog steeds zonder puntverlies aan kop blijft gaan in de 1e klasse.