Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

In de vernieuwde competitieopzet stonden alweer de eerste returnwedstrijden op het programma. CKC Maassluis mocht thuis aantreden tegen HKV/Ons Eibernest, de ploeg uit Den Haag waartegen de uitwedstrijd verloren ging.

Edwin Sonneveld-fotografie

Maassluis kende een uiterst moeizame start. Na enkele snelle goals van de bezoekers wisten deze uit te lopen tot 0-6, voordat Maassluis iets terug wist te doen tot 1-6. Twee Maassluise doelpunten op rij zorgden voor een tussenstand van 3-6, maar HKV/Ons Eibernest wist vlak voor rust de korf nogmaals te vinden zodat met een 3-7 ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

Na de rust kwam Maassluis goed uit de startblokken en werd in korte tijd dankzij 4 doelpunten op rij de achterstand weggewerkt. HKV/Ons Eibernest had hier weer een antwoord op door tweemaal te scoren en weer een gaatje te slaan naar 7-9. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en via een aantal doelpunten over en weer werd de eindstand uiteindelijk op 9-12 in Haags voordeel beslecht.

Maassluis 2 speelde een moeizame wedstrijd tegen Deetos 3. Vooral het maken van doelpunten lukte zaterdag niet zo goed, waardoor Deetos dankzij een 9-13 eindstand de punten mee naar huis nam. Maassluis A1 zorgde voor een lichtpuntje door via een overwinning van 15-13 op naaste concurrent Nieuwerkerk A2 het kampioenschap binnen te halen.