nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis verliest nipt van Merwede22/11/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

De Maassluise korfballers zijn er niet in geslaagd om de tweede wedstrijd van het zaalseizoen om te zetten in overwinning. In een zinderende slotfase kwam de ploeg in eigenhuis nipt te kort: 18-19.

Fotograaf: Edwin Sonneveld-fotografie

c.k.c. Maassluis 1 – Merwede 1 18-19 (8-13)

Maassluis verspeelde de wedstrijd in de eerste helft. Halverwege de eerste helft stond er maar liefst een 3-10 tussenstand op het scorebord. De gasten schoten vooral van afstand met scherp, terwijl Maassluis daar weinig tegenover kon zetten. Daardoor keek de ploeg van Johan van Barneveldt al vroeg in de wedstrijd tegen een vrijwel onmogelijke opgave aan.

Toch gaf Maassluis niet op en wist het stilletjes aan over meerdere schijven de korf te vinden. Daardoor bleef de schade bij rust enigszins beperkt: 8-13.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, Maassluis scoorde door treffers van Niels van der Vaart en Esther Fortuin en leek daarmee de aansluiting gevonden te hebben. Kort daarna scoorden de gasten uit Sliedrecht echter driemaal op rij en was de marge toch weer zes.

Met een sterke periode, onder leiding van Esther Fortuin en Osayande Iyawe, leek Maassluis vlak voor tijd nog succes te kunnen boeken, maar de inhaalslag kwam te laat. In een opwindende slotfase slaagde Maassluis er niet in verder te komen dan 18-19, waardoor de ploeg ook in de tweede wedstrijd van het seizoen puntloos bleef.

Maassluis 2 – Merwede 2 12-17

Ook het tweede team van Maassluis wist de punten niet in eigen huis te houden. Daarmee liepen de Maassluise reserves ook tegen de tweede nederlaag van het prille zaalseizoen aan en staan zij puntloos onderaan in de Reserve Eerste Klasse.