Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis start zaalcompetitie met winst09/11/2015

Niek Seesink goed voor zes treffers tegen KorbisMet de dubbele uitwedstrijd tegen het Waddinxveense Korbis begon zaterdag voor de Maassluise korfbalselectie het nieuwe zaalseizoen. In een gelijk opgaande wedstrijd, wist Maassluis laat in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken: 18-20 (11-11).

Korbis – Maassluis 18-20 (11-11).
Een nieuw zaalseizoen betekend over het algemeen ook nieuwe (relatief) onbekende tegenstanders. Korbis is er daar één van. Op het veld staat de Waddinxveense formatie halverwege het seizoen, met slechts twee punten, onderaan in de tweede klasse. Maar, wanneer er gekeken wordt naar de uitslagen kan men concluderen dat het een taaie ploeg is. Dat bleek ook in de wedstrijd tegen de hoofdmacht van Maassluis. Korbis en Maassluis vochten een gelijk opgaand en verbeten duel uit, dat gekenmerkt werd door vrije ballen en strafworpen. Bijna de helft van de totale productie werd gescoord vanuit een dood spelmoment.

Na een eerste helft die volledig in evenwicht was, kwam Korbis na de rust beter uit de startblokken en speelde zich in de eerste zeven minuten naar een 14-11 voorsprong. Via doelpunten van stand-in Sven Veldman, Leon Kloppenburg en Eva Slotboom stond Maassluis binnen twee minuten echter weer op gelijke hoogte. Pas dertien minuten voor tijd legde Niek Seesink de basis voor de Maassluise overwinning door de 16-17 en twee minuten later de 16-18 op het scorebord te noteren. Lisanne Mars gaf tien minuten voor tijd de definitieve genadeklap: 16-19.

Korbis 2 – Maassluis 2 8-18 (6-11).
Het tweede team van Maassluis speelde zichzelf in een eenzijdige wedstrijd naar een simpele overwinning. Tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna liep het team van Richard van Weert in tien minuten tijd uit naar 3-9. Met pas veertien minuten op de klok, hing een monsterscore in de lucht. Die bleef echter uit. Uitblinker aan Maassluise zijde was Lilly Bogaart, die met vijf treffers een groot aandeel in de overwinning had.