c.k.c. Maassluis pakt belangrijke eerste punten in spannend duel29/11/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

Edwin Sonneveld-fotografie

In Oud Gastel stond c.k.c. Maassluis 1 tegenover Juliana 1 in een korfbalwedstrijd die de gemoederen hoog deed oplaaien. De klok wees 21:20 toen de eerste fluit klonk, en de strijd barstte los.

Juliana – c.k.c. Maassluis 18-19 (10-11)

Het begon goed voor Maassluis, met Naomi Linschoten die direct in de eerste aanval een doelpunt scoorde. Juliana antwoordde echter snel met een schot, waarna Osayande Iyawe Maassluis opnieuw op voorsprong zette met een afstandsschot.

De wedstrijd bleef intens, met stippen en doelpunten aan beide zijden. Fysieke duels resulteerden zelfs in een gele kaart voor Osayande Iyawe, die vier minuten aan de zijlijn moest plaatsnemen volgens de nieuwe regels. Doelpunten van Jari Sonneveld en Mark van der Vaart zorgden ervoor dat Maassluis met een voorsprong van 10-11 de rust inging.

De tweede helft begon moeizaam voor Maassluis, met Juliana die snel gelijkmaakte en daarna de leiding nam met 12-11. Bij een tussenstand van 15-13 kwam Lars Veldman in het veld voor Mark van der Vaart en scoorde meteen, maar Juliana bleef druk uitoefenen. Gelukkig vond Vera le Kluse het gat in de korf en bracht de stand weer in evenwicht: 15-15.

Een zinderende finale volgde, waarbij de score gelijk opliep naar een 18-18 tussenstand. Het was echter Mark van der Vaart die twee eerder gemiste strafworpen goedmaakte door in de slotfase het winnende doelpunt te maken. Een zenuwslopende, maar uiteindelijk triomfantelijke avond voor Maassluis, die hiermee de belangrijke eerste punten van de zaalcompetitie binnen heeft.

Maassluis 2 verliest, Maassluis A1 pakt de punten

Het tweede team van Maassluis had een moeilijkere wedstrijd en verloor met 22-12 van PKC 4. De junioren van Maassluis wisten hun wedstrijd wel eenvoudig te winnen met 6-18 uit bij KCR.