C.K.C. Maassluis nipt winnaar na kraker13/01/2014

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde streekderby voor CKC Maassluis op het programma: de altijd lastige uitwedstrijd tegen het in eigen huis nog ongeslagen ONDO in ’s Gravenzande. Het massaal toegestroomde publiek kreeg een ware thriller voorgeschoteld.

ONDO – Maassluis 16 – 17
Maassluis had de opdracht meegekregen om strak te verdedigen. Met de altijd gedreven Tjerk Bloem voorop lukte dat in de beginfase heel aardig, gezien
de twee tegendoelpunten na 24 minuten. Maassluis had er op dat moment al zes in liggen. Die 24ste minuut betekende wel een ommekeer in de wedstrijd. In 5 minuten tijd kantelde de wedstrijd volledig en stond er opeens een 7 – 6 voorsprong voor ONDO op het scorebord. Voor rust kon Maassluis nog iets terug doen, waardoor er met een 7 – 7 gelijkstand werd gerust.

Na rust pakte ONDO de draad weer op. Maassluis liep achter de feiten aan. Het Maassluise publiek moest lijdzaam toezien hoe haar team op een steeds grotere achterstand werd gezet. Na dik tien minuten in de tweede helft had de thuisploeg een comfortabele 12 – 8 voorsprong te pakken. In de 41ste minuut vond de tweede ommekeer in de wedstrijd plaats. Er kwam een nieuw elan in het team van Maassluis. Er ontwaakte een nieuw vuur in de ploeg en dat vuur had een naam: Leon Kloppenburg. Hij nam zijn teamgenoten bij de hand en gezamenlijk werd nog eenmaal alles gegeven. De verdediging stond weer als een huis en aanvallend wist Kloppenburg twee maal kort achter elkaar te scoren. Na een benutte strafworp van Henne Bloem was de aansluiting een feit (12 – 11). ONDO kon nog wel wat terug doen, maar in de 51ste minuut stond toch de gelijkmaker op het scorebord (14 – 14). Een belangrijke treffer van Lisanne Mars. Maasluis moest opnieuw een tegentreffer incasseren, maar liet zich er niet door uit het veld slaan. In de aanval daarop wist Kloppenburg tot tweemaal toe het duel der afvangers te winnen van zijn tegenstander, die toch een kop groter is, om vervolgens zelf de 15 – 15 binnen te gooien. Weer had Mars een belangrijk aandeel in het scoreverloop door vervolgens Maassluis voor het eerst sinds de 27ste minuut weer op voorsprong te zetten. Nadat Denise Klootwijk de voorsprong een minuut voor tijd had verdubbeld leek de buit binnen voor Maassluis. Toch moesten de bezoekers nog een tegentreffer dulden, waardoor het tot de allerlaatste seconde spannend bleef.

Door deze overwinning blijft Maassluis de aansluiting houden met de top. De ploegen bovenin verzaakte overigens geen van allen, waardoor Maassluis de derde plaats blijft bezetten (11 uit 8), op 3 punten achter koploper Valto (14 uit 8). Op plaats 2 vinden we Merwede terug dat 1 punt meer heeft dan Maassluis (12 uit 8). Korbatjo completeert de top 4 met 10 uit 8.

De Maassluise selectie wil via deze weg het meegekomen publiek bedanken dat ik groten getale aanwezig was. De overwinning was mede te danken aan de massale steun!

Overige resultaten
Het was een goed weekend voor de Maassluise korfballers. Voordat Maassluis 1 de twee punten uit het vuur wist te slepen, verzorgde Maassluis 2 de voorwedstrijd tegen het tweede team van ONDO. Hier had Maassluis 2 weinig moeite mee, getuige de 8 – 14 eindstand. Even daarvoor had ook Maassluis 3 haar wedstrijd in eigen huis tegen KCC/Delta Logistiek 4 afgerond. Na een moeizame eerste helft, waarbij er met een nipte 6 – 5 voorsprong werd gerust, herpakte het derde team zich en won uiteindelijk met grote cijfers: 19 – 9. Door het verlies van Albatros 3 staat Maassluis 3 nu 3 punten los.

Ook de junioren van de A1 wisten weer te winnen. Ditmaal werd IJsselvogels 2 met een 15 – 10 nederlaag naar huis gestuurd. Ook Maassluis A1 staat nu 3 punten los van de eerstvolgende concurrent KOAG A2… en laat dat nu de tegenstander zijn van aankomende zaterdag! Een belangrijke pot dus voor de A1. Bij winst loopt zij verder uit en ligt het pad naar het kampioenschap wagenwijd open. Verliest zij echter, dan wordt het nog een heel spannend vervolg van het seizoen.

Maassluis 4 mag ook niet ongenoemd blijven. Na twee eerdere gelijke spelen, waarbij zij ook nog eens een punt in mindering kreeg vanwege het tekort aan geleverde scheidsrechters door de vereniging, pakte zij afgelopen zaterdag voor het eerst de volle winst. Directe concurrent om degradatie, Thor 2 werd met maar liefst 24 – 7 afgedroogd. Maasluis 4 behield de punten, Thor 2 mocht de rode lantaren meenemen naar huis.

Programma zaterdag 18 januari 2014
Maassluis 1 en 2 spelen weer twee belangrijke wedstrijden in de “eigen” Olympiahal.

13:00 uur Maassluis 2 – Korbatjo 2
14:15 uur Maassluis 1 – Korbatjo 1

Om 16:30 uur speelt de A1 de kraker tegen KOAG A2 in sporthal de Boog in Krimpen aan den IJssel. Maassluis 3 en 4 treden aan tegen KCR 3 en 5 in Ridderkerk (resp. 18:10 uur en 15:35 uur).

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nlDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken )