Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis komt net te kort tegen veerkrachtig Achilles (Hg)25/04/2022

Vorige week wist Maassluis 2 nog het kampioenschap binnen te halen in de zaalcompetitie door in de play-offs GKV uit Gorinchem van te verslaan. Met deze promotie nog vers in het geheugen van de selectie stond op zaterdag 23 april jl. alweer de hervatting van de veldcompetitie op het programma. De gasten waren Achilles uit Den Haag voor zowel de hoofdmacht als de reserves van de Maassluise korfbalvereniging.

In een aantrekkelijke en tactische zeer sterke wedstrijd ging het spel op en neer. Maassluis kwam via Henne Bloem als snel op voorsprong en wist dit via Sven Veldman tot 3-1 vol te houden. Veerkracht bleek het sleutelwoord voor beide teams, want na een gelijke stand van 4-4 stond er halverwege de eerste helft 5-8 op het scorebord. Toch wist Maassluis zich terug te vechten tot een 10-8 voorsprong, maar opnieuw pareerde Achilles met een 10-11 ruststand.

Na rust was het Achilles dat de boventoon voerde. Tot opnieuw een reeks van 5 doelpunten voor Maassluis. Zo werd een 13-16 achterstand omgebogen tot een 18-16 voorsprong. Toch waren het opnieuw de gasten die deze spurt wisten te pareren, waarbij het zelfs nog 30 seconden voor het eindsignaal met de overwinning aan de haal ging. Eindstand 20-21.

Ondanks de nederlaag van de Maassluise korfbalvereniging waren er complimenten van het publiek voor de geweldige wedstrijd. Waarin het misschien meer had verdiend.

Sven Veldman (op foto) werd topscorer voor Maassluis met 6 doelpunten. De andere doelpunten kwamen van Henne Bloem (4), Tristan Steenks (3), Birte Veldman (2), Jari Sonneveld (2), Naomi Linschoten (1), Marjelle Mars (1) en Malou Abbas (1).

Ook Maassluis 2 wist geen overwinning te boeken op Achilles (Hg). In een moeizame wedstrijd kwam het na een 0-5 achterstand nog wel dichtbij, maar in de tweede helft wisten de gasten aan het langste eind te trekken wat resulteerde in een 7-11 eindstand.