Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis haakt af in titelrace18/01/2016

ONDO uit Middelburg bleek na afloop van de wedstrijd Maassluis – Korbis de lachende derde te zijn. De nummers twee en drie uit de tweede klasse poule G streden allebei om de volle winst, waarbij de nummer drie Korbis uit Waddinxveen aan het langste eind trok. Hierdoor is het gat tussen Maassluis, nog steeds de nummer twee, en ONDO vier punten geworden en lijkt het een onmogelijke opdracht om dit gat te dichten met nog 6 wedstrijden te gaan.
Maassluis 1 – Korbis 1 19 – 21 (10 – 14)
Maassluis begon sterk aan de wedstrijd, de allereerste aanval werd door een afstandschot van Eva Slotboom afgerond. Korbis haakte in het begin van de wedstrijd nog aan door de afstand te verkleinen naar 3 – 2, maar door twee korte kansen van Tjerk Bloem en Sven Veldman stond Maassluis binnen 13 minuten op een 5 – 2 voorsprong. Deze voorsprong bleek de laatste voorsprong te zijn welke Maassluis tijdens de wedstrijd zou hebben. Korbis kreeg het op zijn heupen en maakte er 7 minuten lang een korfbalshow van. Tijdens deze zeven minuten wist Korbis 7 doelpunten te maken, waardoor de tussenstand na 20 minuten 5 – 9 was. Zowel Maassluis als Korbis bleven tot aan de rust scoren, hierdoor was de ruststand 10 – 14 in het voordeel van Korbis.
Maassluis wist wat ze te doen stonden in de tweede helft om nog enige kans te houden op kampioensaspiraties. Een vernieuwd Maassluis wist binnen 5 minuten de stand naar 13 – 14 te tillen en het publiek ging er weer voor zitten. Deze stand werd al gauw 14 – 16 toen er een cruciale misser door Maassluis werd gemaakt. Niek Seesink mocht aanleggen voor een strafworp welke werd gemist en nog geen 20 seconden later scoorde Korbis een afstandschot raak.  Het gaatje dat ontstond gaf Korbis daarna niet meer weg en zij speelde de wedstrijd vakkundig uit met als resultaat 19 – 21 in het voordeel van Korbis.
Maassluis speelde niet eens onverdienstelijk en probeerde alles om het hun tegenstander moeilijk te maken, maar Korbis had op enkele periodes na de wedstrijd stevig in handen.

Maassluis 2 – Korbis 2 19 – 17
Maassluis 2 heeft goede zaken gedaan door van de nummer 2 Korbis te winnen. In een gematigde wedstrijd speelde Maassluis 2 de wedstrijd vooral zakelijk uit. Omdat de concurrentie de komende weken punten zullen morsen, zij spelen namelijk tegen elkaar, kan Maassluis rustig toe kijken hoe de poule zich gaat ontwikkelen. Maassluis 2 blijft dus koploper en zal zich naar alle waarschijnlijkheid over een paar weken tot kampioen mogen kronen.
Overige wedstrijden
Zowel Maassluis 3 als Maassluis A1 wisten hun wedstrijden te winnen. Maassluis 3 deed dat tegen KVS 4 uit Scheveningen met 14 – 16 en Maassluis A1 tegen KCC / SO natura A2 uit Capelle aan de IJssel met 10 – 13. Voor beide teams geldt dat ze nog omhoog kijken richting de nummer 1 positie, maar ook dat het zeer lastig zal worden om dit te bereiken.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nlDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken )