Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis C1 sluit geweldig zaalseizoen af met derde plek op NK22/03/2016

Afgelopen weekend mocht Maassluise C1 de absolute kers op een toch al geweldig zaalseizoen zetten. De Maassluise aspiranten waren in de competitie ongeslagen kampioen van de eerste klasse geworden, waardoor het zich plaatste voor het Nederlands Kampioenschap voor C-Jeugd 1e Klasse. Na twee overwinningen en twee gelijke spelen werd de jonge ploeg uiteindelijk knap derde.
Poulefase
Maassluis C1 was in de poulefase ingedeeld bij andere kampioensteams als KV Drachten, OVVO en KV Tilburg. De openingswedstrijd tegen Drachten werd, in twee keer twaalf minuten, verdienstelijke met 4-6 gewonnen.

Ook in de tweede wedstrijd, tegen OVVO, leek Maassluis zich naar een overwinning te spelen. In de eerste helft van de wedstrijd had Maassluis telkens een voorsprong van twee punten. Die marge werd echter vlak voor rust teniet gedaan door OVVO. De ploeg uit Maarssen kwam vervolgens vlak na rust op gelijke hoogte, waarna het stuivertje wisselen werd. Een minuut voor tijd leek OVVO de volle buit te pakken, maar in dezelfde minuut scoorde Wesco van Weert de gelijkmaker vanaf de strafworpstip.

De wedstrijd tussen Tilburg en Maassluis moest tot slot bepalen wie groepswinnaar werd en wie dus uiteindelijk nog om het Nederlands Kampioenschap mocht spelen. De krachten leken in deze wedstrijd een beetje weg bij de Maassluise youngsters. In een gelijkopgaande, maar trage wedstrijd was het Tilburg dat kort voor tijd een gat van twee punten sloeg. Echter, na doorbraken van Kim Crooswijk en Milou Zwaan mochten Wesco van Weert en Jari Sonneveld vanaf de strafworpstip scoren en werd alsnog een gelijkspel behaald: 7-7.

Finale om de derde plaats
Het gelijke spel was helaas net niet genoeg om in de grote finale te staan, daarvoor moest Maassluis C1 Tilburg op doelsaldo voor laten. Slechts één doelpunt kwam de ploeg tekort. Wel mocht de ploeg van Mariëlle Montizaan en Leon Kloppenburg op voor de wedstrijd om de derde plaats.

Daarvoor moest Maassluis spelen tegen DOS’46, een club waarvan het eerste Korfbal League speelt. Ondanks dat Maassluis al snel in de wedstrijd op een 2-5 achterstand kwam, speelde de ploeg haar beste wedstrijd. Gesteund door het fanatieke meegereisde publiek steeg Maassluis boven zich uit en knokte zich terug in de wedstrijd. Na een 6-6 ruststand werd uiteindelijk een meer dan verdiende 12-10 overwinning geboekt. Eindresultaat een schitterende derde plaats op het NK. Een prestatie waar spelers en coaches uitermate trots op mogen zijn.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nlDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken )