Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Bijzondere laatste speeldag waar Maassluis 1&2 zich handhaven12/06/2022

Een zon overgoten sportpark met alleen maar blije gezichten van de morgen tot de avond.

Dick Hubert floot zijn laatste wedstrijd en had de wedstrijd van zijn kleindochter hier vooruit gekozen. Het werd een waardevol afscheid met heel veel belangstelling, toch een mooie waardering voor zo veel jaren.

Het tweede toonde zich weer de meerdere tegen het tweede van Ons Eibernest en wist dit overtuigend af te sluiten met een 16-12 overwinning. Zo blijft keurig 2 in de pas van Maassluis 1 en kunnen zij er weer een mooi nieuw seizoen van gaan maken, maar het is één selectie Maassluis 1 en 2.  Het eerste kwam in de begin fase heel magertjes uit de start blokken en liepen eigenlijk de gehele eerste helft achter de feiten aan. In de eerste zes minuten wisten zij wel steeds weer langs zij te komen van Ons Eibernest door Tristan Steenks en een een strafworp van Malou Abbas, 2-2. Scoren bleek een bijzondere zware opgave waardoor er met de rust een 5-9 op het scorebord stond. Sven Veldman scoorde de 3-5, Tristan Steenks de 4-5 en Dennis van der Lee de 5-9. Te weinig om het de gasten het moeilijk te maken.

In de rust werd Dick Hubert, maar nu in aanwezigheid van alle supporters en van de selectie wederom in het zonnetje gezet. Hij stond hierdoor te shinen.

Het was genieten deze middag langs de lijn veel publiek en hopelijk kon Maassluis 1 de winst behalen en Malou Abbas onderstreepte dit om als eerste te scoren, 6-9. Sven Veldman onderstreepte dit ook nog eens, 7-9. Helaas liet men de tegenstander weer iets uitlopen, maar in drie minuten tijd en wel tussenin de achtste en tiende minuut kroop men dichterbij. Eerst uit een strafworp van Dennis van der Lee en zijn afstandstreffer, 9-11 en Birte Veldman, 10-11.

Ons Eibernest zat aan de goede kant van de score en liep weer uit uit naar 10-13. Juul Mars, een nieuwe ster aan het firmament, solliciteerde vast naar een nieuwe basis plaats in het nieuwe seizoen en scoorde 11-13. Marjelle Mars volgende het voorbeeld van het nichtje en scoorde, 12-13. Men verwachtte eigenlijk dat Maassluis nu langszij zou komen, maar helaas het gebeurde niet. Tristan Steenks scoorde 13-14 en Sven Veldman de 14-15. Helaas verloor men de vierde wedstrijd met één doelpunt verschil en won men er één met hetzelfde verschil. Toch wel heel bijzonder.

Zo kreeg André Verbaas  toch ook zijn wel zijn  verdiende afscheidscadeau om na twee Corona jaren Maassluis 1 zich te laten handhaven in de eerste klasse. Een bijzondere prestatie en een felicitatie waard. Met de uitslag kon men niet echt zitten, daar beide ploegen onder Maassluis verloren, zodat zij in veiligheid waren. Eva Slotboom en Sven Veldman hadden een mooie presentatie van alle jaren korfbal plezier gemaakt en namen zo afscheid van de vereniging om zich een half jaar in Spanje te gaan vestigen. Wij zullen ze vast wel weer terug gaan zien al is dat voor de trainer/coach André Verbaas een ander verhaal, die vertrekt naar DES in Delft.