nieuwsoverzicht

Bijzondere ervaringen!21/05/2023

Het hele veldseizoen bestaat uit 14 speelweekenden. De tweede helft van het veldseizoen bestaat uit zes speelweekenden. Daarvan hebben we er drie achter de rug.

Na tien speelweekenden staat de teller op: 50 gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Ricardo Keeman, Jari Pols, Pim Bruijn, Hans de Vette, Guus Spierenburg, Mark van Buren en Brett Nijssen.

Afgelopen zaterdag werden er zeven wedstrijden gefloten. Wouter kwam ook deze week twee keer in actie. Eerst floot hij ’s morgens vroeg bij Pernix in Leiden en daarna reed hij door naar Koog aan de Zaan om bij KZ te fluiten. Pascal reisde ’s middags af naar DOS in Westbroek. Nog nooit van gehoord, maar dit is een kleine plaats boven Utrecht. Ook Mark floot twee wedstrijden. Hij moest vroeg zijn bed uit om bij Ondo in ’s Gravenzande te fluiten en na het coachen van Maassluis 3 floot hij de thuiswedstrijd van Maasluis 4. Behalve dat er bij Maassluis 4 geen neutrale scheidsrechter aanwezig was, was dat ook het geval bij de A1 en de C1. Dat was een lastig moment, want beide wedstrijden werden om 13.00 uur gespeeld en tegelijkertijd speelde ook Maassluis 3. Gelukkig brachten Jari en Hans uitkomst. Jari floot de A1 en Hans ontfermde zich over de C1. Uiteindelijk ging dit allemaal goed, want Hans stond eerst op de wedstrijd van Maassluis 3. Gelukkig meldde zich voor deze wedstrijd een neutrale scheidsrechter. Hierdoor waren de problemen weer opgelost en waren alle competitiewedstrijden weer voorzien van een scheidsrechter.

Mark had trouwens voorafgaand aan zijn wedstrijd Ondo C1 – Achilles C1 een heel bijzondere, positieve ervaring. Deze ervaring willen we graag delen. Hij kreeg op vrijdag onderstaande e-mail van Achilles. Complimenten aan Achilles om op deze manier zelfs de scheidsrechter bij een uitwedstrijd te waarderen.

Hiermee komt ons totaal op 50 gefloten wedstrijden en dat zorgt ervoor dat we nog 8 wedstrijden moeten fluiten in drie speelweekenden. Dat is een gemiddelde van ongeveer 3 wedstrijden per weekend. Dat zou normaal gesproken moeten lukken.

Thuis waren er vier breedtewedstrijden. Ook deze zaterdag waren Harry en ondergetekende de begeleiders van dienst. Vroeg uit de veren, want de eerste wedstrijden, waar begeleiding voor nodig was, begonnen al om 9 uur.

Helaas werden we direct om 9 uur geconfronteerd met een wedstrijd zonder scheidsrechter. Alweer ging het om de wedstrijd van de F2, zodat Maaike voor de tweede keer op rij zelf haar eigen wedstrijd moest fluiten en daardoor niet kon coachen. Bij navraag bleek, dat er een enorme communicatiestoornis de reden was van het niet opkomen. De les die we uit deze situatie leren is: Altijd even navragen als iets niet duidelijk is. De overige scheidsrechters waren er gelukkig wel.

De mensen die afgelopen donderdag (Hemelvaartsdag) aanwezig waren op het RTC toernooi bij CKC Maassluis hebben Wouter Dirks en zijn duo scheidsrechter Stefan Goudriaan in actie kunnen zien. Zij floten vijf wedstrijden bij U19. Het waren leuke, sportieve wedstrijden. Wouter en Stefan hebben genoten. Een mooie ervaring om dit mee te maken. Niet iedereen wordt zo maar uitgenodigd om op een RTC toernooi te komen fluiten. Goed gedaan, mannen!

Dan nog een familiebericht. Afgelopen week is Terence, één van onze scheidsrechters, voor de derde keer vader geworden van een zoon. Hij heet Moos Ruben. Wij wensen Terence en Mascha veel geluk met de “kleine man”.

Volgend weekend is het Pinksteren. Er zijn dan geen wedstrijden en CKC Maassluis gaat op kamp. Ook ik ga er een weekje tussenuit. Daarna gaan we ons opmaken voor het einde van het seizoen.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback