nieuwsoverzicht

Wederom winst voor c.k.c. Maassluis28/11/2017

Maassluis VitesseWedVitesse is vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse. Vanzelfsprekend wil de club zo snel mogelijk daar naar terugkeren. De jonge, nog onervaren selectie heeft wel geleerd dat dit niet vanzelf gaat. Vorige week werd er namelijk verloren van Korbatjo.

Maassluis heeft beide wedstrijden gewonnen, waaronder een eclatante 33 – 19 tegen datzelfde Korbatjo. Het bezoekende Vitesse wist dus dat winnen in Maassluis een lastige opdracht zou worden. Voor Maassluis was het zaak om een belangrijke concurrent gelijk op vier punten achterstand te zetten.Maassluis – Vitesse (22 – 18).

Maassluis kwam flitsend uit de startblokken. Een seconde of zes had Maartje Doesburg nodig om de bal door de mand werpen. In de eerstvolgende aanval was het meteen weer raak, ditmaal voor Eva Slotboom. Daarna zette de thuisploeg goed door en kwam het op een degelijke 7 – 3 voorsprong na zo’n twintig minuten spelen. Dit was het punt voor Maassluis om meteen een definitief gat te slaan, maar dat lukte niet. Vitesse haalde alles uit de kast om Maassluis te ontregelen. Dat had effect, want in plaats van een definitief gat te slaan, moest Maassluis toezien hoe Vitesse de achterstand ongedaan maakte. Met als resultaat een 9 – 9 ruststand.

In de tweede helft, nadat beide teams tweemaal wisten te scoren, vond coach Richard van Weert dat er een tactisch plan moest komen. Vanaf dit seizoen mag er maar liefst acht keer worden gewisseld en mag een speler die al gewisseld is weer terug het veld inkomen. Van Weert besloot in de aanval Marjelle Mars te brengen voor Afra Verpaalen en dat weer terug te draaien bij de eerstvolgende vakwissel. Sietse Spaan kwam ook nog even in het veld voor Tjerk Bloem. Dit zal niet de enige reden zijn, maar Maassluis wist wel weer een gaatje te slaan: 17 – 13 na zo’n 48 minuten spelen. Deze voorsprong zou zij ditmaal niet meer afstaan. Maassluis speelde de wedstrijd beheerst uit en pakte zo haar derde winstpartij op rij in de zaalcompetitie.

Maassluis staat nu samen met Kinderdijk aan kop met de volle buit uit drie wedstrijden. Alle overige teams volgen op vier punten achterstand. Toch houdt Maassluis een nare bijsmaak over aan deze wedstrijd door het uitvallen van Malou Abbas. De teruggekeerde topspeelster die zoveel nieuw elan aan de ploeg bracht ging vlak voor tijd door haar enkel. Zij is na de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht waar foto’s moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Overige resultaten
Maassluis 2 wist in een spannende wedstrijd tegen IJsselvogels 2 de overwinning binnen te slepen (23 – 21). Waar de ploeg van Martijn van der Wees het op het veld zo moeilijk heeft en momenteel zelfs de laatste plaats bezet, zo fier staat het met vijf punten aan kop in de zaalcompetitie. Al met het die positie wel delen met Albatros 2.Maassluis 3 moest haar meerdere erkennen in Achilles 2 (16 – 32), de afschrikwekkende trainingspakken ten spijt.Maassluis A1 speelde een spannende pot tegen Merwede A1 en wist vlak voor het einde een punt uit het vuur te slepen (16 – 16). De A1 vinden we met drie punten terug op een keurige derde plaats in de competitie. 

InformatieAlgemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)
www.ckcmaassluis.nl / @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback