nieuwsoverzicht

C.K.C. Maassluis 1 verzuimt de klus te klaren26/01/2014

Het gat met koploper Valto in de 2e klasse is groter geworden na het gelijke spel van afgelopen weekend op medeconcurrent voor de titel Merwede. Helaas kwam de Maassluise brigade niet verder dan een 12 – 12 gelijkspel. Maassluis vergat in de 2e helft het klusje te klaren door de laatste 10 minuten niet meer tot score te komen. De 8 – 12 voorsprong werd uiteindelijk toch nog uithanden gegeven, waardoor er volgende week gewonnen moet worden tegen koploper Valto om nog uitzicht te houden op een kampioenschap.

Merwede – Massluis 12-12 (5-7)
Maassluis start goed, binnen 6 minuten staat er een 0-2 voorsprong op het scorebord door twee afstandsschoten van Denise Klootwijk. Enkele minuten later trekt Merwede de score gelijk door twee rake schoten vanaf de zijkant. De rest van de 1e helft zou in het teken staan van een gelijk opgaande strijd, gezien de stand na 10 minuten 3-3 en na 20 minuten 5-5. Aan het spelbeeld van beide ploegen was te zien dat het om aanhaken of afhaken ging in deze competitie. Toch pakte uiteindelijk Maassluis voor de rust het eerste gaatje in de wedstrijd. Door een afstandsschot van Leon Kloppenburg en Niek Seesink  was er een ruststand van 5-7 in het voordeel van Maassluis. Maassluis nam in deze fase meer initiatieven om deze wedstrijd winnend af te sluiten dan Merwede. Vlak na rust ging Maassluis door met initiatief tonen, door een doelpunt (vrije bal) van Henne Bloem leek Maassluis door te stomen naar een nog grotere voorsprong. Merwede die zocht naar een laatste strohalm om deze wedstrijd in hun voordeel te beslechten kwam in deze fase van de wedstrijd terug. Door binnen een tijdbestek van zes minuten drie keer raak te schieten trokken ze de stand gelijk 8-8. Het spel ging de 2e helft echter op en neer, want de 10 minuten na de 8-8 was weer volledig voor Maassluis. Via een afstandsschot van Denise Klootwijk, een vrije bal van Henne Bloem, schot achter de paal van Leon Kloppenburg en een droge knal van Afra Verpaalen zorgde er voor dat er 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de stand 8-12 was. Er brak een cruciale fase aan in deze wedstrijd, Maassluis werd onzorgvuldig in balbezit en de druk van de tegenstander werd steeds groter. Helaas besloot de scheidsrechter, die hier nooit een beslissing over had kunnen nemen gezien het feit dat hij op de achterlijn stond, een bal aan de middellijn aan Merwede te geven, waardoor ze opnieuw een aanval konden opzetten, waar vrijwel meteen uit werd gescoord. De 2e klap daarna was een prima schot van de heer van Merwede. Met nog acht minuten te spelen en 10-12 in het voordeel van Maassluis kwam nogmaals een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Een dame die dwars op het blok loopt en een heer van Maassluis omver loopt, die al positie had, krijgt de strafworp mee. Een zeer vreemde beslissing met nog zes minuten te gaan, de strafworp gaat raak en de achterstand is nog maar één doelpunt. Merwede ruikt zijn kansen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Deze krijgen zij ook door een schot van een heer van Merwede. Met nog 4 minuten gaan beide teams opzoek naar de overwinning, maar voor beide partijen is de spreekwoordelijke koek op. Uiteindelijk een gelijkspel wat verdiend is voor beide ploegen, maar waar deze ploegen niet bij gebaat zijn. Maassluis krijgt koploper Valto deze week op bezoek in de Olympiahal en de opdracht blijft hetzelfde. Winnen!

Merwede 2 – Maassluis 2 14-16 (9-10)
Om nog een sprankeltje hoop te houden voor titelaspiraties moest Maassluis 2 winnen tegen koploper Merwede 2. Maassluis 2 start zeer sterk en komt binnen 4 minuten op een 0-4 voorsprong. Al snel lijkt Merwede iets meer in hun spel te komen, maar Maassluis 2 blijft lekker scoren waardoor er halverwege de 1e helft een stand staat van 4-7. Daarna lijkt Merwede steeds meer in hun ritme te komen en kruipt langzamerhand naar een gelijkstand, maar telkens als Merwede de stand gelijk probeert te trekken scoort Maassluis en loopt zelfs weer uit naar 7-10. Helaas kan Merwede in slotfase terugkomen tot 9-10 in een aantrekkelijke 1e helft. De 2e helft is minder attractief, maar wel uiterst effectief voor Maassluis. Merwede komt terug tot 12-12, maar de ban lijkt gebroken bij Maassluis. Door snel bij te schakelen komt Maassluis op een 12-15 voorsprong en geeft dit niet meer uit handen. De stand zal uiteindelijk 14-16 in het voordeel van Maassluis zijn, waardoor bij winst volgende week op de nieuwe koploper Valto nog altijd gedroomd kan worden over het kampioenschap in de reserve 2e klas.

Overige teams
Maassluis 3 dat al enkele weken een TGV trein lijkt, was afgelopen zaterdag een Fyra die stilstond en niet op gang kon komen. Door gebrek aan loopvermogen, foutief plaatsen en schotkracht kwam Maassluis niet in hun spel. Niet dat dit te maken had met de tegenstander, maar Maassluis had een complete off-day. Echter was een complete off-day alsnog voldoende om 16-8 te winnen van de matige tegenstander Vlaardingen. Door verlies van de concurrenten staat Maassluis vijf punten los van alle overige concurrenten en komt het steeds dichterbij het kampioenschap. Maassluis A1 lijkt zich te hebben gerevancheerd na het verlies van verleden week. Er werd nipt gewonnen bij VEO, waardoor Maassluis A1 nog steeds bovenaan staat in de poule, twee punten los van de concurrent