nieuwsoverzicht

Hoge pieken, diepe dalen bij Maassluis08/10/2013

Eens te meer is gebleken dat c.k.c. Maassluis dit seizoen nog niet de goede vorm te pakken heeft. Afgelopen zaterdag verloor het vlaggenschip van Maassluis tegen Valto uit de Lier met 14 – 16. De van te voren niet verwachte nederlaag van c.k.c. Maassluis, was uiteindelijk terecht in het voordeel van de gasten uit de Lier. Zij konden dan ook met een goed gevoel huiswaarts keren.

c.k.c Maassluis – Valto 14-16 (8-7).
De eerste helft leek tot aan de 20e minuut een gelijk opgaande strijd te worden, 4 – 4. Het vak van Tjerk Bloem zorgde voor de meeste productie aan doelpunten de eerste helft. En juist waar de wedstrijden van afgelopen week vaak van één vak afhankelijk was, leek het voor de rust dat beide vakken de vorm weer te pakken te hadden. Maassluis liep in een tijdsbestek van amper 5 minuten weg van Valto,
8 – 4. Het leek alsof Maassluis met een ruime voorsprong de rust zou halen. Echter in deze fase werd Maassluis onzorgvuldig en Valto profiteerde hier direct van. Met drie doelpunten op rij, speelde Valto zich direct terug in de wedstrijd, ruststand 8 – 7.

Na rust leek Maassluis weer de weg omhoog te hebben gevonden en liep uit door doelpunten van Afra Verpaalen en Jan-Cees Andreae. De stand 10 – 7 stond op het scorebord en er leek niet zo heel veel aan de hand voor Maassluis. Maar vanaf dat moment was het alleen nog maar Valto dat aanspraak maakte op de overwinning. Combinaties liepen niet meer bij Maassluis, bepalende spelers hadden hun dag niet en Valto leek steeds meer in de overwinning te geloven. De gasten kwamen terug op gelijke hoogte, 12 -12 en vanaf dat moment wist Maassluis 15. min lang niet meer de korf te vinden, waardoor Valto kon uitlopen tot 12 – 16. Voor de statistieken scoorde Maassluis nog 2 maal, waardoor er een eindstand van 14 – 16 op het wedstrijdformulier stond.

Helaas moeten we wederom concluderen dat er twee vakken nodig zijn om een wedstrijd over de streep te trekken. Er zat veel meer in deze wedstrijd en Maassluis doet zichzelf te kort door niet van Valto te winnen. Maar door het onverzorgde spel en geen rust te kunnen bewaren, verdiende Valto toch deze overwinning.

Maassluis 2 – Valto 2 13-13
Waar Maassluis 1 zijn vorm nog moet vinden dit seizoen, heeft Maassluis onder leiding van oefenmeester Richard van Weert tot nu toe een goed seizoen. Om aan te haken bij de koploper moest er gewonnen worden van medeconcurrent Valto. Er leek niet zo heel veel aan de hand te zijn voor Maassluis, waardoor de gehele wedstrijd gedomineerd zou worden. Maar helaas werd er de laatste 10 minuten niet verzorgd gespeeld en ballen geschoten die niet geschoten mochten worden. Hierdoor profiteerde Valto op het laatste moment, waardoor er 13 – 13 als eindstand op het scorebord stond.