Korfballers c.k.c. Maassluis kansloos tegen ONDO17/10/2024

hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijmond

co-sponsor: TCE Partners

Edwin Sonneveld-fotografie

Afgelopen zaterdag was het zover. c.k.c. Maassluis speelden op een volgepakt Wipperspark de kampioenswedstrijd tegen ONDO ’s Gravenzande. Een echte derby tussen goede bekenden van elkaar.

Bij aanvang pakten de supporters van beide teams groots uit met spandoeken en rookfakkels.

Maassluis 1 – ONDO 1 9-17 (5-10).

De uitwedstrijd van 21 september had niet het gewenste resultaat voor Maassluis opgeleverd. Dit leek het team niet van zich af te kunnen spelen. Het eerste kwartier ging nog wel gelijk op en leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Niets was minder waar. Mede door het sterk verdedigende en fysieke spel van ONDO scoorde Maassluis vanaf 5-6 heel moeizaam. ONDO scoorde wel 4 op een rij waardoor Maassluis met een 5-10 achterstand ging rusten. Wat kon Glenn de Vries nog doen in de rust om zijn ploeg beter aan de 2e helft te laten beginnen? Helaas veranderde er bij Maassluis niets en bleef ONDO juist wel scoren. Het geloof in het kampioenschap verdween, terwijl ONDO juist meer ging geloven in het kampioenschap. ONDO liep verder uit en won de wedstrijd verdiend met 9-17 en is kampioen. In de zaal komen de teams elkaar weer tegen en kunnen zij nogmaals de degens kruisen.

Helaas geen kampioenschap voor ons vlaggenschip, wel heeft Maassluis zich knap gehandhaafd in de overgangsklasse.

Maassluis 2 – KOAG 2 12-18

Het tweede team van Maasluis verloor van KOAG 2.

In de rust werden de veldkampioenen D1, E1, E2 en M5 gehuldigd. Ook werden de scheidsrechters op deze speciale dag in het zonnetje gezet.

Het veldseizoen is afgelopen, de selectie doet dit jaar weer mee met de Haagse Korfbaldagen en zal 26 oktober thuis in de Olympiahal spelen.

14:20 Maassluis A1 – Die Haghe A1

15:40 Maassluis 1 – DES 1

17:00 Maassluis 2 – DES 2