nieuwsoverzicht

CKC Maassluis doet zichzelf tekort tegen ONDO25/09/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

Met een tweetal speelrondes achter de rug hadden alle teams uit de poule van CKC Maassluis één overwinning geboekt. Met maar 4 ploegen in de poule betekent dat de winnaar van het duel ONDO – Maassluis goede zaken kon doen op de ranglijst richting het kampioenschap en de verliezer al richting degradatieproblemen wordt gedirigeerd.

fotograaf:Ton Linschoten

ONDO leek zich hier het beste van bewust en in de eerste helft had de ploeg uit ‘s-Gravenzande duidelijk het betere van het spel. CKC Maassluis had moeite om goede kansen te creëren en wist tot de rust slechts 3 doelpunten te produceren. ONDO stelde hier 7 doelpunten tegenover en ging dus met een marge van 4 doelpunten richting de kleedkamer.

Ook na de rust kwam Maassluis niet goed in haar spel en alhoewel ONDO ook niet geweldig korfbal liet zien, wisten ze toch uit te lopen naar 11-5. Dit was het moment dat de spelers en speelsters van Maassluis nog een keertje de rug rechtten en zichzelf terug wisten te knokken in de wedstrijd. 5 doelpunten op rij bracht de spanning helemaal terug in de wedstrijd en het momentum kwam duidelijk bij CKC Maassluis te liggen. Met nog 2 minuten op de klok had Maassluis de mogelijkheid om via een strafworp de stand weer helemaal gelijk te trekken, maar helaas werd dit buitenkansje niet verzilverd. ONDO wist hier optimaal van de profiteren door vlak voor tijd te scoren en hiermee de eindstand op 12-10 in hun voordeel te bepalen.

Maassluis 2 had een collectieve offday en werd door KOAG 2 met 21-6 naar huis gestuurd. Maassluis A1 zorgde voor een lichtpuntje door met 16-11 van IJsselvogels te winnen.