CKC Maassluis begint veldcompetitie uitstekend!11/09/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

Na een oefenperiode van een aantal weken is afgelopen zaterdag de veldkorfbalcompetitie weer gestart voor de selectie van CKC Maassluis met een uitwedstrijd tegen KCR in Ridderkerk. Dit betekende de eerste echte test voor het nieuwe trainersduo Glenn de Vries en Jan Brugmans, die zij met glans doorstaan hebben.

Maassluis begon voortvarend aan de wedstrijd en nadat het eerste aanvalsvak voor 0-2 had gezorgd, werd de voorsprong met gevarieerd aanvalsspel en veel wisselende doelpuntenmakers uitgebouwd naar 5-10. KCR kon er niet zoveel tegenover zetten, behalve dan via fysiek spel te proberen het Maassluise spel te ontregelen. Dit lukte de eerste helft niet en CKC wist nog verder uit te lopen naar een 7-15 ruststand.

In de tweede helft had Maassluis moeite om het hoge niveau van de eerste helft vast te houden. Verdedigend bleef de ploeg nog wel goed stand houden, maar aanvallend ging het met het afronden van de kansen wat minder. Dit kon ook te maken hebben met het onophoudelijke commentaar van de coach van KCR op de scheidsrechter, die uiteindelijk terecht besloot om deze coach een gele kaart te geven. KCR bleef volharden in fysiek hard spel, maar uiteindelijk waren zij korfballend de mindere van Maassluis en werd met een 14-20 eindstand de eerste twee punten binnengehaald.

Maassluis 2 speelde ook tegen KCR en zij wisten na een lang gelijk opgaand duel met 16-19 te winnen en hiermee ook de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Maassluis A1 speelde een ongelukkige uitwedstrijd tegen Kinderdijk A1. Na de hele wedstrijd te hebben voorgestaan werd in de laatste minuten toch de overwinning met 13-12 door Kinderdijk binnengesleept.