nieuwsoverzicht

Van het Bestuur06/06/2024

Het einde van het seizoen nadert snel. Zo na de zaal vliegen de weken voorbij. En dat is begrijpelijk als je ziet wat er allemaal gebeurt!

Koningsdag/nacht

De koningsdag/nacht was wederom een succes en de tent heeft zich dit jaar zeker terugbetaald. Ondanks enkele forse buien bleven toch veel mensen op ons terrein en was het resultaat nagenoeg vergelijkbaar met vorig jaar. Een knappe prestatie van de koningsdag/nacht-commissie!

Overige activiteiten

Al snel volgde de open training als voorbereiding op het schoolkorfbaltoernooi. Ondanks de regen waren er toch nog bijna 50 kinderen (zonder de korfballeden dit keer)!

Die korfballers stonden die vrijdag daarna te trappelen om op kamp te gaan! Ook dit was weer een groot succes dankzij de enthousiaste kampleiding die alles uit de kast trokken om de kids het weer naar hun zin te maken!

De woensdag daarop stond de KNAC klaar voor het jaarlijkse toptien! Wederom een leuke dag met veel doelpunten en terechte winnaars!

Eind mei was het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Net als vorig jaar ruim 400 kinderen die deelnamen aan het toernooi. Een regenachtig toernooi bij groep 7 en 8 maar zij gingen gewoon door! De volgende dag stralend weer bij de groepen 3 t/m 6. De spin off is al zichtbaar met ongeveer 15 kinderen die een proeftraining willen doen! Wellicht mede dankzij de enthousiaste oproep van onze wethouder van sport Denise Mulder.

Kampioenen!

Je zou het haast vergeten, maar tussen alle activiteiten door werd er ook nog gekorfbald en hoe! A2, A1 en het eerste hadden duidelijk hun zinnen gezet op het kampioenschap! Het vlaggenschip haalde dat afgelopen zaterdag al binnen! A2 volgende dinsdagavond door Excelsior alle hoeken van het veld te laten zien. A1 kan a.s. zaterdag de 4e prijs van het seizoen pakken. Komende zaterdag kunnen er meerdere teams kampioen worden. Dat belooft een gezellige dag te worden! CKC Supersaturday!

Kandidaat-bestuursleden – Ledenvergadering 18 september

Onlangs schreef ik het goede nieuws dat er 3 kandidaten zijn om het nieuwe bestuur van c.k.c. Maassluis te gaan vormen. Wij zijn nu nog op zoek naar een secretaris!

En zet in de agenda: ledenvergadering 18 september. Het huidige bestuur neemt afscheid en het nieuwe bestuur treedt aan.

Nieuwe sporthal

Onlangs ben ik namens c.k.c. Maassluis bij de tweede bijeenkomst geweest over de nieuwe sporthal. De wensen die de binnensportverenigingen hadden ingediend kwamen helaas niet terug in de eerste impressie. Teleurstellend. De binnensportverenigingen willen geen gedeelde kantine met voetbal en willen geen synergie in het geheel. De teleurstelling is opgemerkt door de gemeente en medio deze maand volgt een persoonlijk gesprek met de wethouder van Sport op maandag 17 juni.

Feestjes en zo

Dat c.k.c. Maassluis graag een feestje viert is bij de meesten wel bekend. Alleen is dat tegenwoordig niet eenvoudig met de strenge leeftijdsgrens van 18 voor alcoholgebruik. Afgelopen maandag heeft het bestuur gesproken met de ouders van de A jeugd waarin de intentie was om samen te zorgen dat feestjes voor iedereen inclusief de verantwoordelijken leuk blijven. Dit geldt overigens niet alleen voor de ouders, maar geldt voor alle leden. Het is immers een gezamenlijke verantwoordelijk.

Start BSO/Peuterspeelzaal

Aankomende maandag is het zover! De BSO “de groende korf” gaat starten in onze kantine. De peuterspeelzaal volgt na de zomervakantie. Aanspreekpunt voor de BSO/PSZ is Tamara van der Vaart (moeder van Elise uit de D1). Tamara heeft ruime ervaring in de kinderopvang. Dus als je vragen hebt over de PSZ/BSO, dan kan je altijd bij haar terecht. Indien zij niet beschikbaar is, is Arjan Vermaas (manager Accommodatiezaken) haar vervanger.

Op donderdag 6 juni van 16.30 tot 17.30 is er een inloop/informatiebijeenkomst voor de BSO. Alle geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te nemen zo ook alle leden.

Bestuur meets Commissies => 19 juni in de kantine!

Het seizoen loopt zijn einde maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al weer volop aan de gang. Op de bestuur meets commissie avond maken we samen met de commissies (leden) plannen voor het nieuwe seizoen die in lijn zijn met onze visie “samen met plezier presteren”. Plannen die bijdragen aan onze doelstelling om te groeien naar een stabiele eerste klasse vereniging/overgangsklasse vereniging. En we zijn als vereniging hard op weg. Het eerste team promoveerde afgelopen zaterdag op het veld naar de overgangsklasse en in de zaal werd het eerste team 3e in de eerste klasse. Maar met alleen het eerste team zijn wij er niet. De overige team zullen ook mee moeten groeien en ook de vereniging zelf als organisatie zal moeten groeien om als vereniging continue op een goed niveau te kunnen blijven korfballen. En daar hoort ook de derde helft; goed georganiseerd en zonder incidenten een leuke feestje bouwen is hier ook onderdeel van.

Dus wil jij hier aan bijdragen? Je bent van harte welkom op de Bestuur meets commissieavond. Zit je niet in een commissie? Geen probleem. Je kunt je makkelijk bij een commissie aansluiten.

Namens het bestuur,

Martijn van der Wees

Voorzitter

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback