nieuwsoverzicht

Stress en irritatie!07/12/2023

De zaalcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Het vierde weekend is gespeeld.

Na vier speelweekenden staat de teller op:   16  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Guus Spierenburg, Hans de Vette, Mark van Buren en Ricardo Keeman.

Afgelopen zaterdag werden vijf wedstrijden toegevoegd aan het totaal. Van onze vaste scheidsrechters kwam alleen Pascal in actie, want Wouter zit voor zijn werk in het buitenland. Pascal moest aan het eind van de middag naar KVA in Amstelveen. Ricardo had een wedstrijd uit de lijst gekozen en floot rond het middaguur bij Twist in Vlaardingen. Thuis stonden er eerst vier wedstrijden open zonder neutrale leiding. De wedstrijden van Maassluis 3, 4, A1 en C1 hadden geen neutrale scheidsrechter. Uiteindelijk bleef daar alleen de wedstrijd van Maassluis 3 van over. Op de andere wedstrijden werd ingeschreven door neutrale scheidsrechters. Guus nam de wedstrijd van Maassluis 3 voor zijn rekening.

De vierde wedstrijd zorgde voor nog behoorlijk wat stress. Vrijdag kwam er een mailtje binnen, dat er geen scheidsrechter beschikbaar was voor de wedstrijd van Maassluis 2. Dan is het nog behoorlijk schakelen om voor deze wedstrijd nog een scheidsrechter te vinden. Gelukkig kon Hans ons, net als vorige week, uit de brand helpen door twee wedstrijden op een dag te fluiten. Eerst floot hij ’s morgens de B1 en laat in de middag Maassluis 2. Hans, dank je wel hiervoor!

De vijfde wedstrijd is de telling van twee wedstrijden met de jurytafel van Maassluis 1. Zaterdag werd de tweede thuiswedstrijd van Maassluis 1 gespeeld. Guus, Jacqueline en Cathy verzorgden de jurytafel. Vlak voor deze wedstrijd was er nog een stressmomentje, want bij de wedstrijd van Maassluis 2 hield de tijdwaarneming en de scoreklok er mee op. Gelukkig werd het euvel met behulp van Edwin op tijd opgelost .Fijn, zo’n handige man in de hal.

Uit de “titel” van dit verhaal is nu wel duidelijk waar de stress vandaan kwam. De irritatie had te maken met de organisatie rondom de jurytafel. Om te zorgen dat alle benodigdheden voor de jurytafel steeds compleet aanwezig zijn, is er een afgesloten bak, waar alle materialen voor de jurytafel in zitten. Deze bak staat in de kast van CKC Maassluis in de Olympiahal. Groot was mijn irritatie, toen ik zaterdag ontdekte, dat de inhoud van de bak door elkaar lag, er papieren in zaten die niet bij de jurytafel horen en dat de rol tape verdwenen was. De tape hebben we nodig om het snoer van de knop om time-out en wisselmomenten aan te kondigen, vast te zetten op de jurytafel. Uiteindelijk werd de tape teruggevonden in de krat bij de spullen om de spandoeken op te hangen en is de bak weer opgeruimd. Echter de boodschap is: Blijf af van spullen die niet van jou zijn.

Thuis waren er vier breedtewedstrijden. Ondergetekende hoefde maar voor één wedstrijd naar de Olympiahal te komen om de begeleiding te verzorgen. Volgende week hoeven er geen begeleiders op pad, omdat er geen wedstrijden in de Olympiahal zijn. De hal is dan niet beschikbaar voor korfbalwedstrijden. Het programma van deze zaterdag wordt ingehaald op 23 december.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.     

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback