nieuwsoverzicht

Korfbalzaken – trainers jeugdteams – OPROEP!!02/08/2023

Al tientallen jaren is het gewoonte binnen onze vereniging dat spelers uit de hogere senioren en junioren teams jeugdteams begeleiden. Één van de achterliggende gedachten is dat zij trainen krijgen van externe trainers en deze kennis door kunnen geven aan onze jeugd. Inmiddels is er voor deze spelers een keuze tussen een jeugdteam begeleiden en (jeugd) wedstrijden fluiten. Helaas kiezen steeds meer spelers voor het fluiten.

Doordat er een aantal vaste trainers zijn gestopt hadden/hebben we komend seizoen een uitdaging in het vinden van voldoende vrijwilligers om training geven en coachen op te pakken. Uiteraard zijn we heel blij met degene die dit doen of gaan doen, maar we zijn ook teleurgesteld in de vele nee-antwoorden. Doordat we nu te kort hebben, is één van de oplossingsrichtingen om het vrijwillige er af te halen en spelers te gaan verplichten om trainen te geven. Dat is een richting die we allemaal willen voorkomen.

Bedenk eens hoe jij het in de jeugd vond dat er elke week een trainer en coach stond, die je allerlei dingen leerde en het streven had om jou en jouw medespelers beter te maken. Niet alleen in het korfbalspel, maar ook daar buiten. Hoe leuk is het om dat ook aan onze huidige jeugd mee te geven. Misschien heb je er niet een natuurlijke aanleg voor, juist dan is het even doorzetten en er aan beginnen.

Ik heb een aantal argumenten op een rijtje gezet:

· Je kan er zoveel van leren, ervaringen die jou ook in het dagelijkse (werk/studie) leven kunnen helpen en verder brengen

· Je wordt begeleid door kundige trainersbegeleiders en er zijn meerdere avonden waarop je kan sparren met (externe) andere trainers

· Je hebt de beschikking over een app waaruit je leuke en leerzame oefeningen kunt halen

· Je staat er nooit alleen voor, we werken in duo’s en er wordt bij eventuele afwezigheid voor vervanging gezorgd

· De eerste en tweede teams in een leeftijdscategorie trainen altijd dezelfde tijd, er wordt dus veel samen getraind

· Je krijgt er héél veel voldoening voor terug, niet alleen vanuit jezelf, maar ook vanuit de spelers en de vereniging

Neem contact op met Leon, Wesco of met mij, dan gaan wij zorgen dat er een leuk team voor je klaar staat.

Lennard van der Vaart

Korfbalzaken

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback