Actueel coronaprotocol. Bekijk

terug

Actueel coronaprotocol13 januari 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari heeft het kabinet een verlenging van de maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Gevolgen zaalcompetitie en trainingen jeugd

In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op 12 januari 2021, waarin duidelijk werd dat de huidige lockdown wordt verlengd. Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari 2021 helaas niet meer mogelijk. Het niet doorgaan van de zaalcompetitie in alle klassen onder de Korfbal League heeft gevolgen voor alle korfbalverenigingen. Meer informatie over onder andere de veldcompetitie volgt de komende dagen via www.KNKV.nl. Dit betekent dat we helaas niet meer de zaal in zullen gaan voor trainingen en wedstrijden, Omdat wij bewegen voor de jeugd ontzettend belangrijk vinden, zullen wij met ingang van donderdag 14 januari 2021 starten met trainingen en clinics voor de kangoeroes t/m de A-jeugd op onze eigen complex. Voor de senioren, KorfbalFit, Jeu de Boules en Tennis zal er helaas nog even geduld op moeten worden gebracht. Zodra de lockdown opgeheven wordt, zullen wij ook voor deze doelgroepen starten met activiteiten.

Vanuit de overheid en de KNKV

– Met ingang van 15 december 2020 gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.
– Voor volwassenen geldt dat zij buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand mogen sporten.
– Kinderen onder de achttien mogen buiten in teamverband sporten.

Maatregelen c.k.c. Maassluis

Alle trainingen, wedstrijden en overige activiteiten bij c.k.c. Maassluis voor senioren, KorfbalFit, Jeu de Boules en Tennis worden geannuleerd voor de periode t/m dinsdag 9 februari 2021.

– De kangoeroes t/m de A-jeugd starten vanaf donderdag 14 januari 2021 met trainen en clinics op ons buitencomplex.

– Er is t/m dinsdag 9 februari 2021 geen publiek toegestaan op het complex gedurende trainingen en clinics. Alleen (reserve)spelers, coaches, trainers, teambegeleiders, scheidsrechters, scheidsrechterbegeleiders, fotografen en filmers zijn toegestaan op onze accommodatie. De reservespelers, coaches, teambegeleiders, scheidsrechterbegeleiders, fotografen en filmers zoeken een vaste plek met inachtneming van de RIVM-regels.

– Enige uitzonderingen zijn als er (medische) ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter en/of als de ouder/verzorger van buiten Maassluis komt. Dan is het toegestaan om een ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn.

– Ouders zetten hun kind(eren) af bij het eerste hek en halen daar hun kind na de wedstrijd of training weer op. Tip: spreek bij jonge kinderen af dat de trainer de kinderen bij het hek opvangt en begeleidt bij het vertrek.

– De kantine is t/m dinsdag 9 februari 2021 gesloten, tenzij (anders) gecommuniceerd. De kleedkamers en toiletten zijn niet benaderbaar, behalve in noodsituaties. Ga thuis naar het toilet, kom in je sportkleren en maak geen gebruik van de kleedkamers.

– Na de training of clinic verandert de status van de spelers in publiek en moet je binnen 15 minuten vertrekken van het complex.

Reeds bestaande maatregelen

– Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).

– Blijf thuis als iemand in het huis waar je woont koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar buiten.

– Blijf thuis als iemand in het huis waar je woon positief getest is op het coronavirus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziekt kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.

– Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.

– Schud geen handen.

– Houd 1,5 meter afstand.

Tot slot willen wij een dringend beroep doen op de medewerking en de eigen verantwoordelijkheid van alle leden en aanwezigen op onze accommodatie om de hierboven genoemde regels strikt op te volgen.

Namens het bestuur,

Coördinator Maatregelen Coronavirus Mariëlle van Wingerden

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te dsoen via SponsorKliks

s
Feedback