Actueel coronaprotocol. Bekijk

nieuwoverzicht

UPDATE Coronaprotocol versie 16 – 9 maart 202128 maart 2021

In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op 23 februari 2021, waarin duidelijk werd dat de huidige lockdown wordt verlengd. Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari 2021 helaas niet meer mogelijk. Het niet doorgaan van de zaalcompetitie in alle klassen onder de Korfbal League heeft gevolgen voor alle korfbalverenigingen. Meer informatie over onder andere de veldcompetitie volgt de komende dagen via www.KNKV.nl. Dit betekent dat we helaas niet meer de zaal in zullen gaan voor trainingen en wedstrijden.

Vanaf woensdag 3 maart maart starten de trainingen van de seniorenteams en KorfbalFit. Ook de tennis kan weer opgestart, vanaf dinsdag 16 maart zowel enkel- als dubbelspel. De jeu de boules kan weer opgestart worden in 2 groepen van maximaal vier personen met de daarbij behorende 1 ½ meter maatregel.


Maatregelen vanuit de overheid & KNKV:

 • Met ingang van 15 december 2020 gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.
 • Versoepeling voor leden tussen 18 – 26 jaar. Jongvolwassenen mogen weer in teamverband trainen. Er zijn geen beperkingen voor de trainingen. Tijdens het sporten betekent dit dat de 1,5 meter regel niet gehandhaafd hoeft te worden en dat onderlinge wedstrijden tussen teams binnen de eigen vereniging mogelijk zijn.
 • Leden vanaf 27 jaar mogen weer buiten trainen. Er mag per 16 maart  in viertallen gesport worden. De groepjes van vier mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een viertal mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere viertallen in één keer mag niet. De viertallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan.


Maatregelen c.k.c. Maassluis:

 • De kangoeroes t/m de A-jeugd starten vanaf donderdag 14 januari 2021 met trainen en clinics op ons buitencomplex. Vanaf woensdag 3 maart starten de trainingen van de seniorteams en KorfbalFit. Senioren die extra willen trainen kunnen via een datumprikker een paal reserveren op de data die beschikbaar zijn gesteld. Vanaf dinsdag 16 maart met maximaal van 4 personen inschrijven per tijdvak van 1 uur. De link van de datumprikker is verspreid in de appgroepen.
 • Tennissen mag weer, vanaf 16 maart zowel enkel- en dubbelspel
 • Jeu de boules mag weer in 2 groepen van maximaal vier personen met de daarbij behorende 1 ½ meter maatregel.
 • Er is geen publiek toegestaan op het complex gedurende trainingen en clinics. Alleen (reserve)spelers, coaches, trainers, teambegeleiders, scheidsrechters, scheidsrechterbegeleiders, fotografen en filmers zijn toegestaan op onze accommodatie. De reservespelers, coaches, teambegeleiders, scheidsrechterbegeleiders, fotografen en filmers zoeken een vaste plek met inachtneming van de RIVM-regels. 
 • Enige uitzonderingen zijn als er (medische) ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter en/of als de ouder/verzorger van buiten Maassluis komt. Dan is het toegestaan om een ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. 
 • Ouders zetten hun kind(eren) af bij het eerste hek en halen daar hun kind na de wedstrijd of training weer op. Tip: spreek bij jonge kinderen af dat de trainer de kinderen bij het hek opvangt en begeleidt bij het vertrek.
 • De kantine is tot nader order gesloten, tenzij (anders) gecommuniceerd. De kleedkamers en toiletten zijn niet benaderbaar, behalve in noodsituaties. Ga thuis naar het toilet, kom in je sportkleren en maak geen gebruik van de kleedkamers.
 • Na de training of clinic verandert de status van de spelers in publiek en moet je binnen 15 minuten vertrekken van het complex.

Reeds bestaande maatregelen:

 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).
 • Blijf thuis als iemand in het huis waar je woont koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in het huis waar je woon positief getest is op het coronavirus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziekt kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
 • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand.

Tot slot willen wij een dringend beroep doen op de medewerking en de eigen verantwoordelijkheid van alle leden en aanwezigen op onze accommodatie om de hierboven genoemde regels strikt op te volgen.

Namens het bestuur,

Coördinator Aanpak Corona Mariëlle van Wingerden

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback