nieuwsoverzicht

Teamindeling senioren seizoen 2022-202320 juni 2022

Beste korfballers, 

Dit jaar een minder “bijzonder” korfbaljaar met nog een kleine nasleep van Corona. Gelukkig gingen er veel meer wedstrijden door dan vorig korfbalseizoen en lijkt het Corona-tijdperk voorlopig “voorbij”. Zaterdag 11 juni namen we afscheid van een aantal spelers uit de selectie en ook Jeppe stopt helaas met korfballen in M4.  

Aan de andere kant zijn wij erg blij met de komst van een aantal (oude ;-)) nieuwe spelers die onze selectie versterken en komen Marit, Dian, Colin en Joost uit de A1 over naar de senioren. Welkom allemaal! 

De teamindeling blijft altijd wikken en wegen maar wij zijn nu klaar om de teamindeling voor seizoen 2022-2023 bekend te maken. Hier hebben wij de afgelopen tijd met een werkgroep binnen Korfbalzaken aan gewerkt. De hoeveelheid heren in verhouding tot het aantal dames was een punt waar we met elkaar veel over hebben gesproken. We hebben besloten te starten met vier teams die uitkomen in het wedstrijdkorfbal en drie teams in het breedtekorfbal. Uitgangspunt hierbij is om iedereen zoveel mogelijk speeltijd te geven. De vier wedstrijdkorfbalteams vormen een A- en B-selectie, waarbij in de voorbereiding samen met Korfbalzaken en de coaches van M1 t/m M4 wordt bepaald in welke teams de spelers uitkomen. Nadat M1 en M2 bekend zijn, wordt voor de totale B-selectie bekeken hoe M3 en M4 worden ingedeeld. Daarnaast kunnen we bij M3 en evt. M4 terugvallen op een poule van oud-spelers die bij afwezigheid/tekorten speelminuten willen maken. 

De teams M5 t/m M7 komen uit in de breedtesport. In overleg met M5 is besloten om dit team bij elkaar te houden en aan te vullen met invallers.

Trainersindeling 

De trainers voor de selectie zijn bekend. Voor Maassluis 3 en 4 zijn wij al een tijdje actief op zoek naar trainers/coaches zodat ook deze teams met jonge spelers optimale begeleiding krijgen. De gesprekken hiervoor lopen, zodra we hierover mee informatie hebben, laten wij dit natuurlijk weten. 

M1 

Trainer/coach M1: Johan van Barneveldt 

Teambegeleider: Theo Guit 

M2 

Trainer coach M2: Wouter Sies 

Teambegeleider: vacature 

M3 + M4: volgt 

Start trainingen 

A-selectie (M1 en M2): zaterdag 13 augustus. 

B-selectie (M3 en M4): maandag 15 augustus. 

M5 t/m M7: donderdag 25 augustus. 

Vragen
Natuurlijk kan je vragen hebben over de teamindeling. Ons advies is om de indeling eerst even op je in te laten werken, voordat je een reactie geeft. Heb je toch vragen over de teamindeling dan kun je mailen naar: korfbalzaken@ckcmaassluis.nl.  

Na een aantal intensieve weken is voor Korfbalzaken het seizoen bijna voorbij en gaan wij ook de vakantieperiode in. We zien jullie graag allemaal weer fris & fit (!) terug op het veld!  

Met vriendelijke groet, 

Afra Verpaalen 

Korfbalzaken 

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback