nieuwsoverzicht

Het zit erop!19/06/2022

De totale veldcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Daarvan hebben we er 14 achter de rug. Dus de veldcompetitie zit erop. 

Na veertien speelweekenden staat de teller op:   65  gefloten wedstrijden. 

Met dank aan: Pascal Huisman, Cock Matthijsse, Pim Bruijn, Ricardo Keeman, Peter Gregoor, Mark van Buren, Wouter Dirks, Jari Pols en Sven de Jongste. 

Allereerst een rectificatie op het schrijven van vorige week. Vorige week meldde de scheidsrechter van Maassluis 2 zich af. Voorheen werd de S.N.O. bij de wedstrijden voor de rompregeling meegeteld, maar dat is niet meer zo. Dus tot vorige week stonden we op 61 wedstrijden. 

Sinds de laatste keer zijn weer 4 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Jari floot op maandagavond de verzette wedstrijd van Maassluis 3. In het weekend kwamen drie scheidsrechters in actie. Pascal reisde af naar Gorinchem om bij GKV te fluiten. Wouter moest helemaal naar Zeeland om bij Fortis in Oost-Souburg te fluiten. Ricardo haalde een wedstrijd uit de lijst. Hij combineerde zijn eigen wedstrijd met het fluiten. Hij ging al vroeg naar Nieuwerkerk om daar eerst te fluiten en daarna te spelen. Wat een slimme combi. Hiermee is ons totaal op 65 gefloten en begeleide wedstrijden gekomen. Dat betekent dat er 13 wedstrijden meer zijn gefloten en dat de maximale bonus van 12 wedstrijden is behaald. Geweldig, wat een mooi resultaat. Hierbij wil ik alle scheidsrechters en begeleiders bedanken voor hun inzet. Zonder hun inspanning week in week uit kunnen we niet komen aan zo’n mooie eindstand. 

Over de begeleiders gesproken: Johan en Pascal kwamen als laatsten van dit seizoen in actie. Johan was op het veld aanwezig om bij de breedtewedstrijden scheidsrechters te begeleiden. Deze keer verliep het programma op de juiste manier. Alle breedte wedstrijden waren voorzien van een scheidsrechter. Fijn, dat het gelukt is, want zo hoort het ook. Pascal vertrok voor zijn eigen wedstrijd naar Nieuwerkerk om Ricardo te begeleiden bij zijn wedstrijd daar. Ook startende scheidsrechters kunnen, als zij dat willen, begeleiding krijgen. Het is altijd goed om feedback op je manier van fluiten te vragen. Dat helpt in je eigen ontwikkeling als scheidsrechter. 

De veldcompetitie zit erop en dan is het tijd om de balans op te maken. We moesten 52 wedstrijden fluiten en hebben dus 13 wedstrijden meer gefloten. De maximale bonus is 12 x € 24,20 = € 290,40. We hebben tijdens de veldcompetitie 8x een thuiswedstrijd zelf moeten fluiten, omdat er geen neutrale scheidsrechter was. Hiervoor krijgen we de scheidsrechters bijdrage terug. Dit € 35,70 per wedstrijd. Dat betekent 8 x € 35,70 = € 285,60. Totaal krijgen we voor het veldseizoen € 576,00 terug van het KNKV. 

Sinds kort is het bedrag bij mij bekend wat we terugkrijgen van het KNKV voor thuiswedstrijden in het wedstrijdkorfbal die we zelf gefloten hebben, omdat er geen neutrale scheidsrechter beschikbaar was. Dit bedrag is € 35,70 per wedstrijd. In de zaal heb ik nog gerekend met het oude bedrag van € 36,00 per wedstrijd. Dat betekent dat er voor het zaalseizoen nog een rectificatie komt. Die is zichtbaar hieronder: 

Kunnen we toch mooi concluderen, dat in totaal in het hele seizoen € 1044,90 aan bonus en teruggave wordt verrekend met het KNKV. Dat is weleens anders geweest. Met dit prima resultaat kunnen we het seizoen met een gerust hart achter ons laten. Op naar volgend seizoen! 

Op vrijdag 24 juni sluiten we het seizoen met alle scheidsrechters en begeleiders af onder het genot van een hapje en drankje. Dan komt er echt een einde aan dit seizoen. Ik wens iedereen alvast een fijne en zonnige vakantie. 

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch onder nummer 0623847575.                                                                         

Gerda van Buren 

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback